суббота, 5 июня 2010 г.

АМК оштрафував херсонських нафтотрейдерів на 30 тис. грн за антиконкурентні дії

Антимонопольний комітет України (АМК) оштрафував херсонських нафтотрейдерів у цілому на 30 тис. грн. за антиконкурентні дії під час проведення держпідприємством "Херсонський морський торгівельний порт" (ХМТП) тендеру з закупівлі дизельного палива. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Згідно з повідомленням, рішенням Адміністративної колегії територіального відділення АМК в Херсонської області визнані антиконкурентними дії ТОВ "Нафтотранссервіс", виробничо-комерційної фірми "Плай" і підприємства з іноземними інвестиціям и "Лукойл-Україна" під час проведення ХМТП тендеру з закупівлі дизпалива для власних потреб флоту і наземного транспорту з очікуваною вартістю понад 1 млн. грн. Зокрема, в ході розслідування встановлено, що вказані структури погоджували тендерні пропозиції в частині цін на товар і свою поведінку. Такі скоординовані дії призвели до усунення конкуренції, спотворення результатів тендеру і неефективного використання державних коштів, що є порушенням закону України "Про захист економічної конкуренції".

Вказані дії кваліфікуються як обмеження конкуренції між підприємцями. Представники всіх трьох підприємств визнали свою провину.

Комментариев нет: