пятница, 4 июня 2010 г.

Зарплата Баффета в Berkshire Hathaway зросла на 6%

Уоррену Баффету, який займає третій рядок у списку найбагатших людей світу, за 2009 р. в якості глави Berkshire Hathaway Inc була присуджена компенсація у розмірі $519 тис., що на 6% більше, ніж за 2008 р. Про це йдеться в документах, направлених інвестфондом в Комісію з цінних паперів і бірж США.

Найбільшу компенсацію серед керівників Berkshire отримав фінансовий директор Марк Гамбург. У 2009 р. вона зросла на 11% до $875 тис. У Berkshire працюють близько 257 тис. осіб, але лише 21 з них в штаб-квартирі в м.Омаха, штат Небраска. Цілком можливо, що старші співробітники в деяких інших з 80 підприємств Berkshire могли отримати більше, але їхні компенсації не були відображені в представлених в SEC документах.

Прибуток Berkshire збільшилася на 61% торік до $8,06 млрд., в основному внаслідок операцій з похідними інструментами. Згідно з даними журналу Forbes, стан Баффета оцінюється приблизно в $47 млрд.

Сьогодні ж стало відомо, що глава Berkshire Hathaway мав принаймні три можливості в 2008 р., щоб допомогти Lehman Brothers Holdings Inc, але невдала спроба банку заручитися його допомогою сприяла його банкротству і розвитку світової фін� �нсової кризи.

В підготовлених експертом судових документах у справі про найбільше в історії США банкротство йдеться, що Баффет вважав, що Lehman вводив його в оману

Комментариев нет: