вторник, 8 июня 2010 г.

Глава "Газпрому" сподівається на поліпшення відносин з Києвом з приходом в Мінпаливенерго України нової команди

ВАТ "Газпром" стурбоване меншими, ніж було домовлено, обсягами закупівлі Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" природного газу, але сподівається на вирішення цих проблем з приходом нової команди в Міністерство палива і енергетики України. Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на початку зустрічі з українським міністром палива і енергетики Юрієм Бойком.

"На жаль, останнім часом кількість питань, які нам треба з вами обговорювати і вирішувати, не зменшилася, а збільшилася. В першу чергу, це , звичайно ж, питання, що стосуються поточних постачань. Ситуація складається таким чином, що Україна сьогодні відбирає газ нижче планових обсягів, нижче, ніж у нас відбито в контракті", - сказав глава російської газової монополії.

Він додав, що "Газпром" непокоїть питання закачування газу в українські підземні сховища газу (ПСГ) в 2010 році.

"Ми виходимо з того, що НАК "Нафтогаз України" повинен підійти на початок осінньо-зимового періоду 2010-2011 рр., маючи в підземних сховищах такий об'єм газу, який дозволить пройти без проблем осі нньо-зимовий максимум споживання", - відзначив О.Міллер.

Тому, сказав він, об'єми відбору газу і закачування його в ПСГ стануть однією з тем переговорів у вівторок.

"Адже це зв'язано і з постачаннями газу для споживачів України, і із забезпеченням надійного транзиту при постачаннях російського газу в Європу", - підкреслив глава "Газпрому".

"Упевнений, з врахуванням вашого досвіду і тієї кваліфікованої команди, яка завжди з вами працювала, ви підготуєтеся до майбутньої зими і жодних проблем ні з постачаннями газу для спож ивачів України, ні з транзитом газу в Європу не буде", - сказав О.Міллер, відкриваючи зустріч.

Комментариев нет: