вторник, 8 июня 2010 г.

Німецькі топ-менеджери непогано заробили - незважаючи на кризу

Главам провідних німецьких концернів у 2009 році вдалося непогано заробити – незважаючи на економічну кризу. Як повідомляє газета Handelsblatt, список 18 компаній, акції яких котируються в біржовому індексі DAX, очолює глава RWE Юрген Гросман. Його доходи в минулому році склали 7,16 мільйона євро. За ним іде шеф концерну Siemens Петер Лешер, який зоробив 7,12 мільйона.

Третє місце зайняв Мартін Вінтеркорн, який очолює Volkswagen (6,6 мільйона). Замикає список шеф MAN Георг Пахта-Рейхофен з 810 тисячами євро. Видання нагадує, що в 2008 році доходи крупних босів у середньому знизилися на один мільйон, а в минулому році практично не змінилися

Агентство dpa відзначає, що багато концернів зараз працюють над зміною системи оплати провідних менеджерів. Вони були змушені зайнятися цим після того, як уряд Німеччини прийняв закон про відповідність виплати бонусів і премій членам правління.

В цьому зв'язку багато концернів оголосили про намір надавати дані про форми і розміри винагород топ-менеджерам на щорічних зборах акціонерів. Проте на сьогоднішній день Volkswagen виявився єдиною компан ією, яка розробила абсолютно нову систему оплати керівного складу.

Комментариев нет: